Blog

07.11.2009 14:36

Julpynts-swap

 

Mönsterarkivet är verkligen en toppensida för pysselgalningar. Varför inte dela med sig av sitt julpyssel till andra. Jag har anmält mig till detta. Jag kommer att skicka iväg pyssel och jag kommer att få hem pyssel. Det är alltid kul att få paket i brevlådan :-)

07.11.2009 14:27

Paradiset!

De försa fem dagarna bodde vi på det lyxigaste hotellet jag någonsin skådat.
När vi anlände i hotellfoajen mottogs vi med musik, välkomstdrink och kalla handdukar! Handdukar kanske inte låter så glamouröst men de var underbara, det var en fruktansvärt häftig men härlig värme. Vi fick våra rum och spenderade några dagar vid poolen och havet. Kan du tänka dig ,vi var ensamma på en strand som var dubbelt så stor som Apelviken! Ännu häftigare var det att ha regnskogen så nära inpå. Vi kunde redan andra kvällen se makaker från balkongen.
 
Hotellet vi bodde på hade ett litet rehabiliteringscenter för föräldralösa orangutanger.
Vi tog oss dit för att få se orangutangerna i sin egentliga miljö. Det blir sällan som man tänkt sig. Himlen öppnade sig och vi fick vara med om ett riktigt skyfall!
Jag blev totalt genomdränkt. Inga oranguranger på första försöket, men skam den som ger sig. Vi gav oss iväg igen och fick komma aporna mycket närmre än vi hade trott. Toppen! Jag kunde ta några riktigt fina bilder. De är ju helt underbara.
 
Nu var det dags att bli lite skitiga och uppleva regnskogen på riktigt.
Vi flög till andra sidan av ön för att sedan åka båt i racerfart i tre timmar längs floderna. Redan innan vi nått vår slutdestination, en Lodge, så fick vi se en mycket märklig filur. En näsapshane satt precis vid flodkanten på en gren och mumsade på frukt. Nu ska du få höra vilken tur vi hade.
*vi åkte i 55 knop, och lyckades ändå se honom.
*näsapor lever en bit in i djungeln på dagen och kommer inte fram förrän i skymningen. Trots detta var han framme.
*de lever i flock med en dominant hane och  många honor-det är alltså svårast att se en hane.
 
Han var otroligt vacker och satt där lungt en stund medan Inger och jag forograferade som tokar.  
Följande dagar spenderade vi i regnskogen med flodfärder och utflykter.
 
Sista etappen var ute på ön Manukan Island.
Här var det fullt med turister på dagen, men när mörkret föll var det bara vi, två familjer till och vakter(ingen personal).
Dagsbesökarna var mestadels japaner och kineser. Ingen av dessa kunde simma och de flöt allesammans runt i vattnet med flytväst och snorkel. Det kändes konstigt att vi var de enda utan flytväst. Det tyckte de också eftersom vi ständigt fick konstiga blickar. En upprörd kvinna trodde att inte vi heller kunde simma och sa, innan vi skulle dyka i " det är inte tillåtet utan flytväst". Vi hoppade i ändå och fick se underbara fiskar. Allt från Clownfiskar till dödliga vattenormar. Det var härftigt att se färgglada fiskar i så stora mängder.
 
Sedan var det tvyärr dags att bege sig hemåt
Jag stortrivdes verkligen och åker gärna dit igen.
 
Självklart hittade vi på massor av fler spännande saker, men detta var några av de bästa.
 
 

05.06.2009 15:23

7 dagar

Dukoral igen igår! nu vet man att det bara är en vecka kvar och det börjar plötsligt bli lite stressigt. Imorgon ska jag börja packa och jag vet inte riktigt var jag ska börja :-S Detta betyder att jag bara har 4 dagar kvar i grundskolan, det käns vemodigt. Innan har det varit en självklarhet att man skulle återvända till samma gamla skola ( jag har trots allt gått där i tio år) men nu försvinner tryggheten. Samtidigt är det gött med ngt nytt, man är ganska less på samma klassrum och samma stentrappor man springer upp och nerför dagarna i ända.

31.05.2009 18:17

sommar!

Nu har sommaren börjat på allvar, men dock kanske lite för tidigt. Sommarlovet börjar ju om två veckor. Aja det är bara att njuta. Vi har redan varit på stranden två gåner-mysigt

29.05.2009 13:55

Dukoral

 

Stor resa= vaccinationer

Igår var det dags för dukoral. Jag gillar vaccinationer, de står nämligen för att man kommer allt närmre sitt mål. Det skulle luktade gott och skulle smaka hallon men när man väl drack det smakade det som en mix av samarin och utspädd läsk. Inte gott, men inte vedervärdigt heller.

26.05.2009 14:15

pyssel

Yngsta mostern var på besök i helgen och fick se mitt nya projekt, vilket inte är stort. Jag virkar nämligen med sytråd. Detta gör skapelserna perfekta för nyckelringen. Hon blev genast sugen och önskade en känguru....inte helt lätt! Men skam den som ger sig det var värt ett försök. Varsågod Birgitta, exlusiva bilder på din känguru. Den blev urgullig! Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv då jag virkade på fri hand utan mönster. Jag ska också tillägga att den är 2cm hög.

Vill du att den ska ha ögon eller att den ska vara som den är nu?

Tills kängurun anländer till dig med posten kan du ju alltid fundera på ett passande namn. Känge Känguru????

Kram

17.05.2009 13:16

uppdatering

Här är uppdateringen. I vilket land du än befinner dig i betyder en kyrkogård sorg och saknad.

17.05.2009 13:08

Fairytale

 

Ja, nog är det en saga. Tänk att Norge, som var det första landet som fick noll poäng i en final,skulle ta hem segern på sin nationaldag den 17 maj. Det var faktiskt efter midnatt då Alexander och alla i norge grät av glädje då resultatet stod klart. GRATTIS GRANNAR, jag kommer kanske och hälsar på nästa år!

 

Grattis till Island och Azerbajdzjan som är vinnare de med!

15.05.2009 12:54

18 skoldagar

 

Vet inte vad jag ska skriva men skriver lite ändå :-P Idag är det 28 dagar kvar tills planet lyfter, det innebär 18 skoldagar. Det kanske låter lite men det är lång tid vilket på ett sätt är bra då jag har mycket att hinna med innan dess. Idag har jag röjt undan två prov, pust. Det var ett engelska prov på 7 sidor och ett lika långt i spanskan, hörförståelse. Nu har jag ojoj:at mig nog.

Malena har sjungit Sverige till final! Det känns jättebra. För fösta gången har vi inte gett oss själva förstaplatsen redan utan är glada för allt som är bättre än 18:de plats. Vi eller åtmonstonne jag kommer att hålla alla tummar jag har för Sverige och en värdig vinnare. Imorgon kväll gäller det!!!

13.05.2009 17:24

fotouppgift

 

Sitter nu och myser med chips och läsk (lillördag) och vill dela med mig av lite skolarbete, men kul sådant.

Jag har fått i uppgift i bilden att fotografera 4 bilder. De ska gestalta glädje, ilska, rädsla och sorg. Det är svårare än man kan tro att fixa tydliga bilder. Här är i alla fall 3 av dem... jag har inte tagit sorg-bilden än. Uppdatering väntar. Du kanske har någon bra idé?

Här är det glädje som gäller. Årets första bad. Den första maj. Det ni!!! Jag doppade mig till och med två gånger. Som du förstår är inte jag fotograf utan brorsan.

Min kise Diesel är inte bara snäll och beskedlig. Här är ilskan den aktuella känslan.

Min andra älskling Aska är inte instängd, men nog ser hon rädd ut- rädsla.

© 2008 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode